Viktig kund-information

Försäljningen av Corvette och Camaro fortsätter uppåt, men andra nya personbilar från Chevrolet har upphört. Men även om försäljningen av Chevrolets bilar har upphört i Sverige kommer man att kunna köpa sportbilarna Corvette och Camaro framöver. En komplett lista över befintliga Corvette-återförsäljare finns här.  Som Chevrolet-kund kan du vara säker på att Chevrolet kommer att stå till tjänst för dig och ditt fordon i framtiden. Chevrolets auktoriserade verkstäder kommer att fortsätta att tillhandahålla service och originaldelar till Chevrolets fordon på samma sätt som i dag. Alla skriftliga garantier eller serviceplaner för Chevrolets fordon förblir oförändrade och kommer att levas upp till i enlighet med villkoren i det aktuella avtalet. Omkring 2 000 av Chevrolets serviceställen kommer att fortsätta sin verksamhet i Väst- och Centraleuropa för att tillhandahålla service, reparationer och garantiarbeten som din bil kan tänkas behöva i framtiden. I Sverige finns det omkring 140 auktoriserade reparatörer tillgängliga för dig. Du kan hitta deras adresser här. Om du behöver ytterligare hjälp är du välkommen att ringa vår kundtjänst: 08-632 86 43. Här finns ytterligare information till eventuella frågor du kan tänkas ha:

Jag har fått ett påminnelsebrev. Vad gör jag nu?

Följ instruktionerna i brevet och boka tid hos en auktoriserad verkstad. För att hitta en sådan nära dig kollar du listan på hemsidan.

Hur länge kommer Chevrolet att erbjuda reservdelar för min bil?

Vi kommer att fortsätta att leverera Chevrolets originaldelar för Chevroletbilar i minst 10 år efter det att nya fordon har sålts i Sverige.

Jag har leasat en Chevrolet. Kan jag genomföra min leasingperiod och lämna tillbaka bilen som planerat?

Ditt leasingavtal kommer att förbli oförändrat. Det är bara ditt leasingföretag som kan komma överens om och diskutera eventuella avtalsförändringar med dig.

I bought a Chevrolet, which has not yet been delivered. Will I still receive the car?

Your order is still valid. Please contact your dealer relative to delivery of the car.

Jag har köpt en Chevrolet som ännu inte har levererats. Kommer jag ändå att få bilen?

Din beställning är fortfarande giltig. Kontakta din återförsäljare när det gäller leverans av bilen.

Varför har Chevrolet beslutat att avsluta försäljningen av nya fordon i Europa?

Ett antal ogynnsamma faktorer har påverkat bilindustrin i Europa under de senaste åren och p.g.a. detta har Chevrolets affärsresultat varit oacceptabla. Enligt prognosen kommer situationen inte att förbättras. Av denna anledning har vi fattat beslutet att upphöra försäljningen av passagerarbilar från Chevrolet i västra och centraleuropa. Chevrolet kommer att forsätta att erbjuda ett komplett utbud av passagerarbilar från Chevrolet i Oberoende Staters Samvälde samt sportbilarna Corvette och Camaro på vissa utvalda europeiska marknader, inklusive Sverige. Dessutom kommer GM att forsätta sitt engagemang i den europeiska marknaden genom att fokusera sina resurser på märkena Opel/Vauxhall i Europa i framtiden.

I och med att ni avslutar bilförsäljningen i Europa, planerar ni också att avbryta partnerskapet med Manchester United?

Partnerskapet med Manchester United är globalt och vi avser att upprätthålla denna relation för att hjälpa till att bygga Chevrolets varumärke runt om i världen. Vi är särskilt stolta över att Chevrolets logo nu finns på Manchester Uniteds nya tröjor.